Burda toukokuu 1965

Etsiskelin tässä taannoin jotain kaavaa ja selailin kaavalehtiäni läpi. Käsiini sattui tämä aarteeni vuosikymmenten takaa, nimittäin Burda vuodelta 1965. En muista mistä sen olen hankkinut, todennäköisesti se on kirppislöytö.


Kansikuva jo miellyttää kovasti, sillä olen vihreän ystävä sekä kaikki kukkakuosit uppoaa paremmin kuin hyvin. Lehti on toukokuun numero, joten kevät ja kesä muotia luvassa. 



Ei näissä kuosit niin vanhoilta vaikuta. Ihan voisin kuvitella kangaskauppojen valikoimasta tänäkin päivänä tällaisia löytyvän. Tämän alemman kuvan mekko on ihana! 


Oli sitten vuosi 1965 tai 2019 niin kukkakuosit ovat muodikkaita! 



Rantamuotia, uimalakkeja unohtamatta! 




Kyllähän tällä asulla kelpaisi Pariisiin lähteä :) 



Burdan tapaan lehdestä löytyy mallit myös muodokkaille. Se erikoisuus näissä vanhemmissa lehdissä on, että kaavoissa on vain muutama koko. Näissäkin vasemman puoleisesta on koot 46 ja 49 ja oikean puoleisesta mekosta 45 ja 48. Jännät koot muutenkin...



Pikkutytöille mekkoja. 


Kauniita neulemalleja!



Kaava-arkki on samanlainen sekamelska kuin 80-ja 90-luvun Burdissakin. Meille tuli kotiin lehti tuolloin 80-luvun lopulla kun äiti ompeli itselleen ja meille tytöille vaatteita. Itsekin aloittelin silloin ompelutaivaltani ja muistan usein tuskailleeni arkin kanssa kun kaavoja piirsin, eikä tarvittavia kappaleita tahtonut löytyä millään! 




Löytyipä lehdestä horoskooppikin sekä leivontaohjeita! 






Ompeluohje sivut lehdestä puuttuvat kokonaan. Kuvan vieressä on mainittu koko, kaavan numero sekä arkki miltä se löytyy, muttei sitten mitään muuta. Tarkemmin en kaavoihin ole tutustunut, joten voihan olla, että malleissa ei kovin monimutkaisia työvaiheita ole, joten ohjeitakaan ei tarvita. Tai sitten ohjesivut on olleet, mutta ne on aikain saatossa jonnekin hukkuneet. Kaava-arkeista ainakin toinen on hävinnyt. 

Mukava toisaalta huomata, että muoti todellakin kiertää. Näissä 60-luvun vaatteissa muotokieli on sellainen, että istuu hyvin nykypäiväänkin. Itse olen aina tykännyt tuon aikakauden tyylistä, vaikka se ei omissa vaatteissa toistukaan. Silloin nainen pukeutui naisellisesti ja yksityiskohdat oli harkittuja asusteita myöten. Lisäksi kampaukset olivat kauniita. Siksi varmaan nyt uusintana TV 1:llä näkyvä Sydämen asialla -sarja on yksi lempiohjelmiani! 





2 kommenttia

  1. Ihana lehti! Mulla on muutama 1980 luvun Burda sekä kasa tuoreempia lehtiä. Saman olen huomannut, että muoti todellakin kiertää. Burdassa on muutenkin hyviä peruskaavoja, kannattaa säilyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on sellaisia käsityöihmisen aarteita, joita täytyy vaalia :)

      Poista