Makramee sulkakorvakorut

Makramee solmeilut on olleet kovasti pinnalla viimeisen vuoden aikana. Itse lämpenen aina hitaasti uusille jutuille ja tälle en oikeastaan vieläkään. Törmäsin kuitenkin Instagramissa ihaniin sulkakorvakoruihin ja pakkohan sitä oli kokeilla! 

Kävin lankojani läpi etsien sopivaa, monisäikeistä puuvillalankaa ja viimein löytyi bambuviskoosi-puuvillasekoite lanka. Olen saanut tätä lankaa monta kerää jokin aika sitten äidiltäni, hänen siivotessa omia lankavarastojaan. Väri on hentoinen mintunvihreä ja ehkä juuri siksi en ole osannut siitä mitään tehdä. Tähän kokeiluun se oli kuitenkin täydellinen! 


Solmeilu tekniikasta löytyy hyvin videoita sekä kuvallisia ohjeita kun vain laittaa hakusanaksi #makrameesulkakorvakoru. Löysin ainakin kaksi eri tapaa tehdä näitä sulkia ja tässä niistä toinen. 

Leikkasin langasta ensin n. 30 cm:n mittaisen pätkän, josta tulee sulalle runko. Pujotin langat tuollaisen renkaan läpi, johon korvakorun koukku viimeisenä laitetaan. Välirengas taitaa olla oikea nimitys. 


Tämän jälkeen katkoin langasta n. 15 cm:n mittaisia pätkiä reilun määrän. Näistä langoista muodostuu itse sulat. Otin aina kaksi langanpätkää kerrallaan ja muodostin niistä lenkit. Toinen näistä tulee runkolangan alle ja toinen päälle. Pujotin lankojen päät aina vastakkaisen lenkin läpi.  


Sen jälkeen kiristin lenkit yhtäaikaa. 

 Kun lenkit oli kiristetty, työnsin langat runkolankaa pitkin ylös. Huomaa, että liian tiiviisti ei lankoja kannata toisiinsa työntää, sillä valmis sulka lähtee helposti kierteelle kun se on liian tiukka. Toki sekin on mielipideasia, sillä jos sulka on pitkä, pieni kierre on vaan kaunis.


Tällä tavalla jatkoin solmeilua kunnes olin saavuttanut haluamani mitan. Tämä lanka oli aika ohutta , joten tein kerroksia 20. Esimerkiksi moppilangasta tehdessä riittää hyvin 5-6 kerrosta, sillä se on huomattavasti paksumpaa. 

Viimeisen kerroksen jälkeen tein runkolankaan solmun. Näin langat eivät lähde valumaan vaan pysyvät hyvin paikoillaan
Ei näytä vielä oikein sulalta? 


Seuraavaksi otetaankin kampa kauniiseen käteen ja aletaan kampaamaan säikeet auki! 
Kampaamisen jälkeen pitäisi näyttää tältä: 


Nyt tämä muistuttaa jo vähän sulkaa, mutta on silti hyvä käyttää vielä saksia ja trimmata sulka oikeaan muotoonsa.Tähän vain koukku paikalleen ja korvakoru on valmis! 


Samaa tekniikka käyttäen voisi tehdä vaikka kaulakoruja. Erikokoisia sulkia vain vierekkäin muutama. Tai tehdä yhden sulan kaulakorun ja yhdistää tuohon runkolankaan vaikkapa helmiä. Vain mielikuvitus on tässäkin rajana. 

Itse haaveilen sellaisesta jättisulasta vaikka olohuoneen seinälle ♥

Leppoisaa sunnuntaita sinulle ja muistahan käydä äänestämässä! 6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy kyllä vähän vielä treenata...:)

   Poista
 2. Hurjan kiva malli! Olen jo vuosia haaveillut makrameetekniikan haltuunotosta. Josko tässä olisi vihdoin kimmoke ryhtyä tuumasta toimeen, tykkään nimittäin kaikista sulanmallisista asioista hirvittävästi. Voisi aloittaa korviksista, eikä tuo ideasi jättisulasta seinälle ole hullumpi sekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä mallilla oli helppo aloittaa 😊 Kannattaa kokeilla! Vähän kutkuttelee kokeilla jotain muutakin 😉

   Poista
 3. Hienot tuli! Tämä tekniikka on itsellä opettelematta, mutta pitää ehkä kesällä kokeilla, kun niin hienoja aikaansaannoksia ihmisillä on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaimaseni! Kiva opetella välillä jotain uuttakin kun tulee vaan tehtyä aina niitä tuttuja ja turvallisia käsitöitä 😃

   Poista