Helsingin Kädentaitomessut 2019


Viime viikonloppuna järjestettiin Helsingin Kädentaitomessut ja tapahtumapaikkana oli Wanha Satama. Nämä olivat itselleni ensimmäiset isommat käsityömessut ja odotukset oli viikonloppuun korkealla. Matkaseuraksi sain tyttäreni, jonka kanssa lupasin shoppailla vastineeksi siitä, että hän lähtee mukaani messuille kiertämään. 

Kun olimme vieneet matkalaukut hotellille säilytykseen, hyppäsimme ratikkaan ja ajelimme kohti Wanhaa Satamaa. Ratikalla nro 4 pääsikin ihan messupaikan viereen. Messupaikkana Wanha Satama oli mielestäni täydellinen. Tunnelma ja puitteet sopivat todella hyvin tämän tyyppiseen tapahtumaan. 


See the source image

Messuille oli ilmoittautunut yli 140 näytteilleasettajaa, joten kierrettävää ja katseltavaa kyllä riitti. Omat mielenkiinnon kohteeni olivat erityisesti askartelutarvikkeet sekä kankaat. Lankojakin toki katselin, mutta tiesin hintojen olevan omalle budjetille liian korkeat, jos aikoi jotain erilaista hankkia. Siispä tyydyin vain katselemaan ja vähän hypistelemään. Vähän jälkeenpäin harmitti kun jotenkin missasin Niina Laitisen osaston kokonaan. Siinä olisi voinut käydä ja Niina olisi ollut mukava nähdä. 

Silvartin osastolla vierähti pidempi tovi ensin ihastellessa ja sitten valinnanvaikeuden takia. Silvart on lohjalainen, yhden naisen yritys, joka valmistaa koruja polymeerimassasta. Korut ovat kuin karkkeja! 




Kuvia tuli otettua vain korvakoruista, mutta myynnissä oli myös mm. hiuspinnejä, avainnauhoja, kaulakoruja, avaimenperiä sekä magneetteja. Jennan valmistamia koruja voi ostaa tilaamalla verkkokaupasta tai sitten suoraan Jennalta eri tapahtumista. Seuraavana hänet voi bongata Turun Kädentaitomessuilta 16.-17.3. 

Kankaita myyviä osastoja messuilla oli mm. Kangaskapina, Kankainen sekä Mereen. Jokaisen tarjonnan kävin kyllä katsomassa, mutta hillitsin ostohaluni kerrankin!

Kierrätysteema kiinnostaa itseäni jonkin verran ja siksipä pysähdyin osastolle, jossa oli mm. farkkua kierrätetty taitavasti. Oli päähineitä, laukkuja, reppuja, lasten collarimallisia housuja ja jopa naisten takkeja. Farkkua oli värjätty, yhdistetty retrokuosisiin puuvillakankaisiin tai virkattuun pitsiin.


Tuotteiden takana on kuopiolainen Muotiliike Aino ja tuotemerkki on HiiA. Heillä on aikaisemmin ollut ihan kivijalkamyymälä joka on sittemmin suljettu. Tuotteiden myynti tapahtuu verkkokaupan kautta tai tapahtumamyyntinä. Tuotteet valmistetaan käsin ja pääasiassa kierrätysmateriaaleista. Tällä osastolla kävikin mukava kuhina ja ihmiset näyttivät tilaavan tuotteita, sillä useammasta näin otettavan mittoja. Tällainenhan on ihan parasta yrittäjän kannalta, että ei pelkästään tyydytä katselemaan. 

Kuvia tuli otettua näin jälkikäteen ajatellen ihan liian vähän, mutta silmät keskittyivät etsimään ideoita ja ihastelemaan. Eikä kaikkea kivaa oikein kehdannutkaan jäädä kuvailemaan. 

Tämän seuraavan kuvan nappasin kun olimme jo lähdössä pois. Birgit Pyykön osastolla oli toinen toistaan herkumpia nahkalaukkuja, joten pakkohan siihen oli pysähtyä ihastelemaan! Sanojensa mukaan Birgit laittaa värit villiin kuherteluun keskenään ja etsii muodoille uusia mahdollisuuksia! Hyvin sanottu! 



Kaikkinensa messukokemus oli hyvä. Tykkäsin sijainnista, miljööstä ja monipuolisuudesta. Jos jotain kehitettävää pitäisi keksiä niin askarteluun kuten kortteiluun, skräppäykseen ja kalenterituunaukseen olisi voinut olla edustusta enemmän. Niitä jäin kaipaamaan, vaikkakin paikalla oli mm. Sannin Helmi, A.Wennström Oy ja Askartelumaa.fi.

Kädentaitomessuista seuraavat ovat Turussa 16.-17.3. sekä Jyväskylässä 6.-7.4. Itse aion mennä seuraavaksi Piha, Puutarha ja Kädentaitomessuille Kalajoelle 30.-31.3. Näin lähellä ei aiemmin ole alan messuja järjestetty ja näissä messuissa yhdistyy minulle molemmat rakkaat harrastukset, joten pakko mennä! 




4 kommenttia

  1. Oli varmasti mielenkiintoista nähtävää. Ja ihailtavaa tahdonlujuutta, kun tyydyit enimmäkseen vain katseluun ja hypistelyyn:) En tiennytkään, että Kalajoella on maaliskuun lopussa tuollaiset messut tulossa. Täytyypä katsoa, innostuisiko sinne ajelemaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen oikein ylpeä itsestäni että onnistuin pitämään järjen mukana. Tuolla olisi voinut helposti karata mopo käsistä 😅

      Poista
  2. Käsityömessut ovat kiinnostavia. Viimeksi kävin syksyllä Seinäjoella. En minäkään osta paljoa, mutta aina sieltä saa kivoja ideoita. Eri asia sitten, saako niitä koskaan toteutettua...
    Minuakin kiinnostais Kalajoen messut, tiedä vaikka lähdettäis ajelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ideat on kyllä messujen parasta antia! Ja ei muuta kuin Kalajokea kohti loppu kuusta👍🏼

      Poista