Kolmiohuivi Novitan Kierre -langasta


Sukkien kutomisessa on tultu nyt siihen pisteeseen, että kaksien parittomien sukkien jälkeen oli pakko luovuttaa. Tai no se toinen pariton ei ole edes ihan valmis, kärkikavennukset puuttuu. Heitin sukkapuikot laatikkoon ja laitoin mietintämyssyn päähän. Kädet kaipailivat tekemistä telkkarin katsomisen ohelle, joten oli keksittävä jotain. 

Ruokakauppareissulla kävelin lankahyllyn ohi ja kas! Novitan Kierre -lanka se siellä minulle huuteli! Eihän sitä sinne voinut jättää, joten noukin mukaani. 😁 
Kotona piti vähän googletella, että mitäs tällaisesta 100% akryylilangasta sitten olisi viisasta tehdä. Netti kertoi, että vyötteen sisäpuolella olisi ohje kolmiohuiviin. Siispä sellainen puikoille! 


Ohjeen mukaan huivi olisi ainaoikein-neuletta ja helppohan sellainen olisi tehdä. Vähän epäilin aluksi, että tuleekohan omaan makuuni liian "tylsä", mutta päätin silti kokeilla. Voisihan sitä aina tehdä toisen vaikka pitsineulosta. 

Ohje oli varsin simppeli: toisessa reunassa lisättiin yksi silmukka joka 4. kierroksen välein kunnes silmukoita oli muistaakseni 64. Tällöin oltiin työn puolivälissä. Tästä jatkettiin sitten kaventamalla toisessa reunassa yksi silmukka joka 4. kierros. Erittäin helppo malli! 


Langan värit liukuvat todella kauniisti! Omenanvihreä on ollut yksi lempiväreistä aina ja viime aikoina roosan sävyt on myös alkaneet viehättää silmää. Tässä langassa yhdistyivät nuo molemmat. 
Työn edetessä ainaoikein -neule ei enää häirinnyt vaan huivia oli helppo kutoa tv:tä katsellessa niinkuin olin halunnutkin. Nro 5 puikoilla valmista tuli aika nopeasti. 

Tällainen siitä sitten tuli: 


 Ihan tarkkaan en muista kauanko tässä meni, mutta muutamia iltoja kuitenkin. Lankaa kerässä oli 150g ja sitä jäi periaatteessa yhden liukuvärin verran. Tästä langasta oli useampi kivannäköinen väri olemassa ja ajattelinkin, että voisi sitä toisenkin kutoa. Tästä langasta tulisi kyllä kaunis pitsineuleena. Täytyykin alkaa etsiä mallia....


 

2 kommenttia

  1. Kyllä on tosiaan ihanat värit! Pitääkin katsoa, josko löytyisi tuota lankaa kauppareissulla ja itselle sopivia väriyhdistelmiä. Kauniin huivin olet tehnyt:) Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Värivaihtoehtoja oli kyllä useampia ja kaikki niistä kivoja. Aurinkoista sunnuntaita sinulle!

      Poista