SOCIAL MEDIA

maanantai 15. huhtikuuta 2019

Verhosta takiksi

Jatketaanpa kierrätysteemalla, sillä tässä juttua kuinka kirpparilta ostetusta verhokapasta tuli pikkutytölle takki :) 

Viime keväänä jo päätin alkaa ommella kangasvarastojani vähemmäksi sillä olen vuosien varrella hamstrannut aikamoiset varastot. Olen myös saanut kankaita ystäviltä ja sukulaisilta, sillä mielestäni hyvää tavaraa ei saa laittaa roskiin. Eräs kaunis, ystävältä saatu, hieman flanellimainen puuvillakangas pääsi vuosi sitten takin vuoriksi. Päällikangas on pehmeää farkkua. Vetoketjun taisin ostaa uutena, mutta tuo raitaresorikin on saatu joltakin. Ihan alkuvuodesta löysin kirppikseltä verhokapan, jossa oli ihanat värit ja kiva kuvio. Verho maksoi vain muutaman euron ja alkujaan suunnittelin siitä laukkua. Kun olin pessyt verhon ja ratkonut kaikki käänteet auki niin kangasta olikin yllättäen aika runsaasti. Siispä takkia siitä tekemään!


Vuorikankaaksi laitoin vadelmanpunaista tuulikangasta, jota minulla oli ennestään. Olin vuosiavuosia sitten töissä kangaskaupassa ja minulla on vieläkin silloin ostamiani kankaita käyttämättä! Tämä tuulikangas on yksi niistä. Niinpä vain tuli sekin käyttöön, vaikka ehkä hieman myöhemmin kuin olin alkujaan ajatellut :) 


Kohdistuskukkasia :)
Tähän takkiin jouduin myös ostamaan vetoketjun, sillä oikean mittaista ja  väristä ei ennestään ollut. Vetoketjujakin minulta kyllä löytyy aikamoinen laatikollinen! Punaista resoria jäi viime joulun tonttulakki projektista, joten sekin oli omasta takaa.Näin jälkikäteen huomasin, että miehustan yläosan kanssa olisi pitänyt katsoa noita kohdistuksia hieman tarkemmin. Omaa silmää vähän häiritsee tuo keskellä edessä oleva kukka. Muuten olen takkiin kyllä ihan tyytyväinen. 


Käyttäjäähän meillä ei tälle 92-98 cm kokoiselle takille omasta takaa ole, sillä oma tytär on jo yläasteella. Onneksi suvussa on pikkuisia, joten ehkä tälle vielä koti löytyy:) Kaikenkaikkiaan kuitenkin kiva projekti ja tuli aika nopeaan valmista! 


P.S. Tämän takin kanssa sopisi ihanasti edellisen postauksen langasta neulotut asusteet

4 kommenttia :

 1. Hienot takit oletkin tehnyt! Taitava olet:)
  Onko sinulla joku tietty kaava näihin, vai oletko itse soveltanut?
  Kohdistuskukkasetkaan eivät kyllä haittaa, kun takki on noin iloisen värinen ja näköinen:)
  Ja, kuten totesit, Kierre-langasta tehdyt asusteet sopisivat tähän todella hyvin.
  Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Farkkutakki on tehty valmiskaavalla, mutta kukkatakkiin tein oman kaavan. Monta erilaista ideaa onkin jo paperille piirrettynä tuosta pohjakaavasta. Aurinkoista pääsiäisenaikaa sinulle!

   Poista
 2. Kätevä emäntä, eipä voi muuta sanoa!!! Kierrätys ja olemassa olevan hyödyntäminen on luovuutta parhaimmillaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oon niin huono heittämään kelpo tavaraa pois tai sanomaan ei kun jotain tarjotaan =D Useinhan nuo on toteutukseen päässeet, joten kai tässä hiilijalanjälkeä pienennetään koko ajan :)

   Poista