DIY Traveler´s Notebook

Kalenteriharrastuksen myötä olen tutustunut erilaisiin kalentereihin, vihkoihin, tyyleihin ja tekniikkoihin. Pitkään tuunailin vain kalentereita käyttäen tarroja, tarrakittejä sekä washiteippejä. Sitten sattumalta törmäsin Traveler´s Journaliin ja Traveler´s Notebookiin ja se oli menoa se! 
Kun innostun jostain, en millään malttaisi odotella vaan toimeen pitää päästä heti. Niinpä askartelin Traveler´s Notebookin insertin eli vihonkin itse. Kannet tein kartongista ja sisäsivut ihan tavallisesta kopiopaperista. Kartongin päälle liimasin lehdestä (H&M kuvasto) leikatut kuvat ja vihon selkämyksen vahvistin vielä washiteipillä. Päälle laitoin vielä kontaktimuovin, jotta varmasti kestää menossa mukana. 






Sisäkanteen tein pienen taskun esim. päivämäärätarroille tms. pienelle säilytettävälle. Kasvitarrat taskun alareunassa on tilattu jostain kiinakaupasta. 
Kansisivun pohjana on lehdestä leikattu kuva ja voimalauseena Jess Glynnen biisistä `NoOne` osa kertosäkeestä. 



Sisäsivuja lähdin tekemään siten, että aukeaman vasen puoli tuli täyteen kuvia ja oikealle sivulle sitten tila viikonpäiville ja muistiinpanoille. Tähän vihkoon laskin sivut niin, että siihen mahtuisi sekä maalis- että huhtikuu. 

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna olin tyttären kanssa Helsingissä pari yötä. Kävimme Käsityömessuilla sekä shoppailimme. Keräsin kaikki lippulappuset talteen ja tähän ensimmäiseen aukeamaan onkin käytetty mm. Monkin kassakuitti tuohon sivun pohjalle. Siinä oli niin kaunis kuvio ja värit. 


Toisen viikon teemaksi valikoitui Naistenpäivä. Sivun kuva on Stockmannin lehtisestä, voimalauseet puolestaan Mambin tarrakirjasta. Viikonpäivätarrat olen tilannut Etsystä VintageStickerDream -verkkokaupasta. 



Huhtikuun aukeamiin lähdin kokeilemaan toisenlaista tyyliä. Edelleen vasen sivu pysyi kokonaan kuvitettuna. Käytin papereita, tarroja, leikekuvia ja jotain piirsin itsekin. Tässä pari aukeamaa Handmade -teemalla:





Huomaamatta olen siirtynyt takaisin bujon maailmaan ja se tuntuu tällä hetkellä juuri oikealta tavalta. Siinä luovuudelle ei ole rajoja vaan voi kokeilla mitä erilaisimpia tekniikoita skräppäyksestä art journaliin. Näistä jälkimmäinen on viimeisin `hurahdukseni`, mutta siitä kerron toisella kertaa :)

Pääsiäisviikkoa rakentelin jälleen eri tyylillä. Pohjan mustat ja turkoosit kuviot tein käyttäen kuplamuovia leimasimena. Keskelle maalailin keltaisella vesivärillä sekä tein roiskeita samalla värillä. Muut koristeet ovatkin aika pelkistetyt; leimasimilla tehdyt tarrat, jotka värittelin sivellintusseilla. Tästä tuli aika kiva, vaikka itse sanonkin!



Lähestyvä toukokuu ja huhtikuun lopun lämpimät säät veivät ajatukset jo puutarhapuuhiin ja viimeinen viikko onkin puutarha-aiheinen. 
Sivun pohjalle maalasin ensin valkoisella peitevärillä ja sen päälle hopeanvärisellä peitevärillä. Oikeassa valossa tuo hopeanhohto tulee kivasti näkyviin. Vanhasta puutarhalehdestä löytyi sitten ihanat kuvat, jotka sopi juuri tälle aukeamalle. 



Samasta lehdestä löytyi Puutarhamessujen mainosaukeama ja siinä oli niin upeat kuvat, että tähänhän ne päätyi. Kuvien koon vuoksi aukeamalla on vain pari päivää, jotta mahtuu jotain kirjoittamaankin. Tausta on maalattu vesivärillä, kahta väriä hieman sekoitellen. 



Itselle oli jännä huomata miten tyyli muuttui tehdessä. On ollut kyllä mukava huomata sekin, että vuosia uinuneet taidot ovat heränneet. Suurelta osin johtuu siitä, että nyt kun lapset ovat jo melkein kaikki aikuisia, on omille harrastuksille jäänyt enemmän aikaa. 

Mikäli sinua jäi mietityttämään, että mikä tämä homma oikein on, niin Kalenterimanian blogista löytyy juttua aiheesta, klik.

Aurinkoista sunnuntaita sinulle! 



Ei kommentteja