Ottobre Handy Pocket

Olen jo jonkin aikaa etsinyt itselleni hyvää puseron kaavaa. Sellaista joka taipuisi moneksi. Nyt luulen, että sellainen löytyi. Tosin olen tehnyt vasta pari puseroa kyseisellä kaavalla, mutta vaikuttaa silti hyvältä. 

Ottobre Woman 5/2017 lehden Handy Pocket swetari on ihan peruscollege, mutta alkuperäisessä mallissa siihen on tehty eteen kaksi sisätaskua. Omiin puseroihini jätin sen tekemättä, sillä en koe taskuja kovinkaan tarpeelliseksi itselleni. 


Ensimmäinen pusero oli luonnollisesti kaavan kokeiluversio, mutta kangasvalinta oli silti vaikea. Ns. parhaita ei haluaisi kokeiluun tuhlata, mutta onnistuessaan se saisi kuitenkin olla käyttökelpoinen. En tiedä onko muilla vastaavia ongelmia, mutta minulla näin käy aina kun uutta kaavaa kokeilen. 

Kangaskaapistani löytyi lopulta metrin pätkä Saksasta tilattua collegea, jossa on paksu, nukattu sisäpinta. Hihan jouduin tekemään kahdesta palasta, että sain kankaan riittämään. Peittarin tikki "piilotti" jatkokohdan mukavasti, eikä sitä heti jatketuksi huomaakkaan. 
Helmaan lisäsin mittaa pari senttiä ja tein vähän korkeamman helmaresorinkin. Kaavan jatkaminen oli ehkä turha, sillä mitta olisi ollutkin ihan hyvä ilman sitä. Lopputulos ei kuitenkaan huonolta näytä ja ihan käyttökelpoinen on näin vähän pidempänäkin. 


Toiseen versioon tein pääntien kanttaamalla sekä pituuden juuri kaavan mukaisen. Tästä kankaasta piti alunperin tulla bomber-jakku, mutta vetoketjuhommat ei oikein innostaneet, joten kangas on odottanut toista mallia ja nyt se sattui kohdalle. Tässä meni kaikki ihan nappiin ja olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen! 




Kangas on Eurokankaan palalaarista parin vuoden takaa, enkä oikein tiedä mitä se on. Neulosta kumminkin ja todella miellyttävän tuntoista päällä. Aika kukkainen siitä tuli, mutta kukkakuosithan on nyt kovin in. Sitäpaitsi kauniit kuosit on aina olleet mun heikkous, vaikken kaikkia osaa kuvitella päälleni laittavan. 


Seuraavakin pusero tällä kaavalla on jo suunnitteilla. Kangas on ollut valmiina jo muutaman vuoden ja muutkin tarvikkeet tilattu. Ehkä ensi viikolla pääsee jo sitä työstämään. 

Tässä vielä kuva lehden kannesta, josta kaava löytyy sekä alkuperäisestä mallista kuva. 



Ihanaa viikonloppua Sinulle ♥  


4 kommenttia

  1. Tuo kukallinen on tosi kaunis. Muutenkin sopivasti,tuota kaavaa en ollut huomannut ja minullakin on kangas odottamassa inspiraatiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen huomannut, että näihin kaavalehtiin pitää palata aina uudestaan ja uudestaan. Monen kivan mallin jättää huomioimatta ensimmäisillä kerroilla :)

      Poista
  2. Onpas kiva malli :) ois just hyvä syysarkeen. Tällaisia tarttis kyllä tehdä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä on helppo muunnella erilaisia versioita. Nyt haaveilen sellaisesta reilusti pidemmästä ja hupullisesta 😊

      Poista