Luukku 11 | Siirtokuvakoristeluja Art Mediumilla

Muutama vuosi sitten törmäsin Art Medium- liimalakkaan ja sillä tehtyihin siirtokuvajuttuihin. Aine soveltuu kaikille pinnoille, joten voit siirtää kuvia vaikka puulle tai kankaalle. Tämän päivän luukusta paljastuu muutama vinkki Siirtokuvakoristeluun.

NÄITÄ TARVITSET

  • Art Medium- kuvansiirtoainetta
  • tulostimen
  • kangasta, puuta, tms. koristeltavaa pintaa
  • pensselin
Etsi netistä kuvia mm. hakusanalla free printable transfers images. Tulosta haluamasi kuvat. Huomaa, että niiden tulee olla peilikuvana, jotta se siirrettäessä tulee oikeinpäin. 

 Art Mediumia levitetään kuvan päälle niin että sitä on koko kuvion alueella. Laitoin varmuudeksi aika reilun kerroksen, jotta varmasti on tarpeeksi. Tässä kohtaa ei kannata nuukailla. 



Tämän jälkeen kuva painetaan liimapuoli vasten pintaa jolle se halutaan siirtää. Halusin kokeilla kuvansiirtoa hedelmälaatikon kylkeen. Sain näitä muutaman ruokakaupasta ja maalasin ne valkoiseksi, jotta kuvio näkyisi paremmin.
Kun kuvio on painettu pintaa vasten sitä ei kannata enää liikutella, joten kannattaa katsoa paikka valmiiksi ja mittailla jos tarvetta. Nyt asettelin kuvan silmämääräisesti ja aika hyvin osui oikealle kohdalle. 


Kun kuva on paikallaan, alkaa tärkein osuus. Kuvio silitellään kiinni niin, ettei paperin ja pinnan väliin jää ilmakuplia. Tämä onnistuu ihan käsipelillä. Silottelin kuvion keskeltä reunoille päin ja hyvin onnistui. Tämän jälkeen työn annetaan kuivua ainakin vuorokausi. 

Kun kuva on kuivunut alkaa mukavin vaihe. Paperi kastellaan niin, että se muuttuu läpikuultavaksi. Kosteaa paperia lähdetään hiertämään niin, että se menee rullalle. Taas edetään keskeltä reunoille päin. Jos paperi tuntuu kuivuvan liian nopeasti niin kostutetaan uudelleen. Muista olla helläkätinen ja kärsivällinen! 


Lopuksi vielä pyyhin pariin kertaan kostealla, jotta varmasti sain kaiken paperin pois. Lopputulokseen olen kyllä tyytyväinen. Vähän jännäsin, että näkyykö harmaa teksti, mutta hyvin näkyy :) 



Samalla tavalla olen siirtänyt kuvia myös kankaalle ja hyvin onnistui sekin. Päälle voi vielä sivellä decoupage -lakkaa suojaamaan kuvaa. Eri pinnoille löytyy omat lakkansa.



Tekniikka on aika mielenkiintoinen ja helppo sekä onnistumisprosentti hyvä, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla jos vaan kiinnostaa. Tällä saa aika yksilöllisiä lahjojakin tehtyä. 




Kiva kun kävit ♥



Ei kommentteja