Luukku 13 | Ovikoriste havuista

Tänään joulukuun 13. päivänä vietetään Lucian päivää Pyhän Lucian muistoksi. Pohjoismaissa Lucian päivä on ennenkaikkea valon juhla, jolloin kynttiläseppelettä päässään kantava Lucia-neito  kiertää eri paikoissa tuoden mukanaan hyvää mieltä. 

Pitkänä aasinsiltana tuosta Lucia-neidon kynttiläseppeleestä päästäänkin päivän aiheeseen. Perinteisiä pyöreitä kransseja tai seppeleitä en vielä koskaan ole tehnyt, mutta muun mallisia ovikoristeita kylläkin. Tänään tehdään siis Ovikoriste havuista

 

NÄITÄ TARVITSET

  • havuja (kuusi, kataja tai tuija) 
  • koristenauhaa, käpyjä, kuusenpalloja ym. 
  • pohja mallista riippuen esim. vanha kehys
  • rauta- tai sidontalankaa

Mieti valmiiksi millaisen koristeen haluat tehdä ja valitse pohja sen mukaan. Pinterestistä löytyy vaikka millaisia ideoita esim. hakusanalla christmas decoration outdoor. Oman koristeeni tein vanhaan kehykseen, joten siitä lähdin liikkeelle.

Tein katajasta kaksi nippua, joiden solmimiseen käytin sidontalankaa. Solmin nämä niput kehyksen yläreunaan ja toiselle sivulle.





Kun havujen muoto miellytti omaa silmää, siirryin koristeluosioon. Tässä onkin hyvä hyödyntää vanhoja kuusenkoristeita, nauhoja, rusetteja, melkein mitä vaan. 
Lisäsin kaksi isoa koristekäpyä, kullanhohtoisesta nauhasta tein rusetin ja laitoin vielä siimalla kaksi kultaista palloa roikkumaan kehykseen. 




Tähänhän voisi vielä lisätä vaikka mitä esim. miniatyyrikoristeita, mutta halusin sen jättää nyt näin pelkistetyksi tänä vuonna. Ensi vuonna voi sitten tehdä vaikka jouluöverit! 

Valmis koriste pääsi kaunistamaan ulko-oveamme. 




Viime vuonna tein ihan erilaisen ovikoristeen.


Samalla sai heinäseivästikkaatkin oman koristeensa. 


Ehkäpä ensi vuonna on sitten sen pyöreän kranssin vuoro. Instagramissa on ollut toinen toistaan upeampia kuvia jättikransseista, jotka on tehty esim. hulavanteeseen. Toki sellainen tarvitsee sitten ehkä jonkin toisen paikan kuin etuoven, että pääsee kunnolla oikeuksiinsa. 

Milläs mallilla siellä on ovikoristeet? Teetkö itse? 


Mukavaa viikonloppua sinulle ja kiva kun kävit ♥

P.S. Vielä on muutama päivä aikaa osallistua Luukussa 8 olevaan arvontaan! 


4 kommenttia