Luukku 15 | Muistikirjan kannet

Rakastan vihkoja ja muistikirjoja! Omistan niitä ihan kiitettävän määrän ja siltikään niitä ei voi koskaan olla tarpeeksi. Eri asioille pitää olla omat muistikirjat; puutarhapäiväkirja, ompelupäiväkirja, suunnitelmille ja ideoille, budjetoinnille jne. Jotta muistikirja kuvastaisi paremmin käyttötarkoitustaan, voi kannet koristella esim. aiheeseen liittyvillä kuvilla. Tänään koristellaan Muistikirjan kannet

NÄITÄ TARVITSET

  • muistikirja tai vihko 
  • erilaisia papereita, lahjapaperia, lehtileikkeitä, tarroja, kangastilkkuja, tapettia jne. 
  • liimaa, kontaktimuovia
  • mahdolliseen ompeluun ompelukone


Tein jo aiemmin Traveler´s Notebookin vihkoja itse, jotka päällystin eri tavoin. Vihkon kannet ovat paksusta kartongista ja välilehdet tavallista kopiopaperia. Halusin näille kuitenkin kivat kannet, joten päällystin ne vielä. Tästä tuli tällainen hempeä:)



Toisen kannet on alun perin valkoista, huokoista tapettia, jota maalasin vesiväreillä. Siitä tuli yllättävän kivan näköinen.


Tältä nämä TN vihkot näyttävät sisältä. Ensimmäinen välilehti on mustaa paksuhkoa paperia ja loput sivut kopiopaperia. Sivut olen ommellut ompelukoneella kansiin kiinni.



Marraskuiselta Helsingin reissulta mukaan tarttui muutama vihkonen Mujin-liikkeestä. Olipa muuten aika ihana kauppa! 


Päätin tehdä yhdestä Mujin vihkosta itselleni puutarha-aiheisen muistikirjan. Siihen voisin merkitä kaikki uudet kasvihankinnat sekä puutarhaprojektisuunnitelmat. Kävin läpi paperileikevarastojani ja niinhän sieltä löytyi juuri sopivat kuvat vihon päällystämiseen.


Päällystäminen on niinkin yksinkertaista kuin leikata kuvista kannen kokoiset ja liimata kuvat paikoilleen. Tässä voisi vahvistaa vihkon selkämyksen esim. washiteipillä, mutta kokeilen kestäisikö se ilman. Kanteen valitsin lempikukkani pionin kuvan ja takakannessa on tuollainen maalaisromanttinen luonnonkukkakimppu kuva.



Kangasta voi myös käyttää kansien päällystämiseen. Silloin täytyy vain mittailla tarkasti, jotta kansista tulee oikean kokoiset. Viime syksynä tein rengaskalenterille kangaskannet. Laitoin vähän vanua kankaiden väliin, jotta sain siitä kivemman näköisen. Jemmasta löytyi vielä tuollainen ruusukehärpäke koristeeksi kanteen :)



Helppoa vai mitä?

Mukavaa sunnuntaita Sinulle!
Ihana kun kävit <3



2 kommenttia

  1. Hienoja! Kangaspäällystettä en olekaan muistivihkoihin tehnyt, mutta papereilla koristellut useammankin kerran. Kuinkahan vihkon selkämyksen saisi käyttäytymään nätisti? Minulla päällystepaperi menee aina ruttuun tai vähintäänkin "vääntää vastaan" vihkoa aukaistessa. Pitäisikö etu- ja takakansi tehdä kahdesta kappaleesta vai onnistuuko niiden päällystäminen samalla paperinpalasella? Toinen ongelma on kupruilu, mutta se taitaa olla ennemminkin väärästä liimavalinnasta johtuvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden vihkon päällystin niin, että etu- ja takakansi oli kahdesta kappaleesta. Laitoin selkämykseen koristeteipin ja päällystin vielä koko komeuden kontaktimuovilla. Se on pysynyt aika hyvin kuosissa eikä väännätä kun vihkon avaa. Tiedä sitten oliko siinä se ratkaisu vai oliko ihan tuurista kiinni :)

      Poista