Luukku 2 | Suodatinpaperiruusut

Muutama vuosi sitten suodatinpaperiruusuista tehdyt kranssit olivat askartelijoiden suuressa suosiossa. Vaikka suurin buumi lienee jo laantunut, eivät nämä silti ole menettäneet hohtoaan. Niinpä tänään askarrellaan Suodatinpaperiruusuja. Valmiit ruusut voit tehdä kranssiksi, kuuseksi tai vaikkapa palloksi. 

NÄITÄ TARVITSET

  • paketti valkoista suodatinpaperia 
  • ympyrämuotin esim. juomalasin
  • styroxpohjia (kranssi, pallo, kartio) 
  • nitojan
  • kynän
  • kuumaliimapistoolin 

Laitoin aina 3 suodatinpaperia päällekkäin ja piirsin sitten ympyrät. Halusin käyttää tässäkin kaiken paperin, joten valitsin ympyrän koon niin, että sain kaksi isompaa ja yhden pienemmän ympyrän samasta suodatinpaperista. Isomman halkaisija on 7 cm ja pienemmän mallina oli washiteippirulla, jonka halkaisija on 4,5 cm. 



Seuraavaksi nidotaan paperit yhteen ympyrän keskeltä. Tämän jälkeen vasta leikkasin ympyrät irti. 
Helpointa oli tehdä työtä sarjoina: piirrä - nido - leikkaa. 
Kun osat on nidottu ja leikattu alkaa taittelu ruusun muotoon. Taittelin joka kerroksen erikseen ja vähän eri kulmassa, jotta sain ruusuun runsautta. Tätä on vähän vaikea selittää, joten kannattaa vaan reilusti lähteä kokeilemaan. Oma tekniikka löytyy yllättävän pian.

Etukäteen on vaikea arvioida tarvittavaa määrää, joten tein reilusti. Tarvittaessa näitä saa nopsaan tehtyä lisää.



Kun ruusut on valmiit aloitetaan liimaushommat :) Kuumaliiman kanssa pelatessa kannattaa työskentelypinta suojata esim. pahvilla, sillä rapatessa yleensä aina roskuu. 



 Täytyy myös muistaa itsekin olla varovainen, koska kuumaliima on nimensä mukaisesti KUUMAA! 

Näin siinä sitten kävi....
Ruusujen asetteluun ei varsinaista ohjetta sitten olekaan, sillä jokainen tekee tyylillään. Kranssissa etenin sisäsyrjältä keskelle ja siitä taas ulkosyrjälle ja ruusut asettelin tiiviisti vieriviereen. 
Jos teet kartion niin kannattaa lähteä etenemään kerroksittain alhaalta ylöspäin. Pallon puolestaan aloittaisin joko keskeltä alhaalta tai ylhäältä. 





Näin jatketaan kunnes pohja on täytetty ruusuilla.


Lopuksi kannattaa käsin vähän muotoilla vielä ruusuja ainakin niin, ettei niittiä näy. Reilusti vain rypistellä!

Valmiiseen kranssiin tai puuhun voi lisätä vielä LED-valonauhan, jolloin siitä tulee tunnelmavalaisin. Paristokotelo kannattaa kranssissa teipata tai liimata kranssin taakse. Kartiossa sille voisi kovertaa kolon tuonne pohjaan tai sitten pitää kuusta paikassa, jossa paristokotelon voi naamioida jotenkin.



Tunnelmallista viikon alkua Sinulle!


Kiva kun kävit ♥


2 kommenttia

  1. Aivan ihana kuusi! Näitä pitääkin kokeilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kransseja olen muutaman tehnyt, mutta kuusi oli ihan uusi juttu. Kivahan siitä tuli ja nyt kokeilen vielä pallon muotoista tehdä. Valot kyllä viimeistelevät nämä kivasti :)

      Poista