Luukku 22 Aineeton joululahja

Mitä antaa ihmiselle, jolla on jo kaikkea? Oletko ajatellut, että lahjan ei tarvitse aina olla jokin tavara? Mitäpä jos antaisit tänä jouluna aineettoman joululahjan? 

Lapselle se voisi olla esimerkiksi:
-  yhteinen elokuvailta joko kotisohvalla tai elokuvateatterissa
-  retki luontoon makkaran paistoon
päiväretki sisäleikkipuistoon
-  lahjakortti jollekin kurssille uuden taidon tai harrastuksen pariin
- ääni- ja e-kirjapalvelu Sorytelin tai Bookbeatin tilaus

Lahjaideoita aikuiselle:
- siivous- tai ikkunanpesu
- hemmottelulahjakortti
- lahjakortti jollekin häntä kiinnostavalle kurssille
- illalliskutsu hyvässä seurassa
- teatteri-, ooppera- tai elokuvailta
- lapsiperheen vanhemmille omaa aikaa

Itse arvostaisin todella korkealle juuri tällaista aineetonta lahjaa. Vaikka ikkunoiden pesu ( en tykkää siitä hommasta yhtään!) olisi mahtava. Oikeastaan mikä vaan näistä kelpaisi :) Lapsilta olenkin saanut tällaisia lahjakortteja kuten : tällä lahjakortilla laitan tiskit tai imuroin koko talon. Myös hemmottelulahjakortteja olen saanut, kuten: tällä lahjakortilla niskahieronta tai jalkakylpy. Tällaiset on ihania ♥ Samalla se on sitä yhteistä aikaa ja läheisyyttä. Sitähän me tässä kiireisessä arjessa tarvitsemme, jotta jaksamme taas eteenpäin.

Muistetaan siis läheisiämme tällaisilla aineettomilla lahjoilla, sillä niistä syntyy ihania yhteisiä muistoja!



 Ihana kun kävit ♥


 

5 kommenttia

  1. Tunnelmallista joulunodotusta! 💜

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kyllä! Pari vuotta sitten lasten ollessa hankalimmassa mahdollisessa iässä (vauva ja taapero) yritin kovasti pitkin syksyä vihjailla, että voi kun joku kävisi meillä pesemässä uunin, suihkutilat ja ikkunat perusteellisesti. Paikkojen perussiivoukseen ja järjestyksen ylläpitämiseen löytyi juuri ja juuri aikaa, mutta isotöisemmät ja vahvempia pesuaineita vaativat jutut lykkääntyivät. Olisin riemusta kiljuen ottanut vastaan vaikka jonkun siivousfirman lahjakortin, mutta kuuroja taisi olla suku täynnä :D Tänä vuonna kerrottiin toisen lapsen kummille, että lahjakortti Hoploppiin olisi hyvin toivottu lahja, kun sitä tavaraa taitaa olla taas tulossa joka puolelta ja entisiä on jostain syystä hyvin vaikea, ellei mahdoton laittaa kiertoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osaan samaistua ihan täysin, vaikka meidän lapsista kaksi vanhinta asuu jo omillaan. Silloin ruuhkavuosina tuollaiset siivouslahjakortit ja vanhempien oma aika olisi olleet enemmän kuin tervetulloita! Toivottavasti pikkuhiljaa aletaankin siirtyä tällaisiin aineettomiin lahjoihin enemmässä määrin. Pitää vaan ilmeisesti puhua vielä isommin ja kuuluvammin =D

      Poista
  3. Niin kivoja lahjaideoita ja luulenpa tosiaan että moni tuollaisista ilahtuisi! Hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa❤️🎅🎄

    VastaaPoista