Luukku 7 | Kestovanulaput


Tänään tehdään zero waste -hengessä kestovanulappuja. Näihin saa mukavasti tuhottua pienimmätkin tilkut, mitä ompeluksista jää!

NÄITÄ TARVITSET

  • trikoo-, flanelli- tai muita pehmeitä kangastilkkuja
  • juomalasin ja palan kartonkia tai pahvia sekä kynän
  • saumurin tai ompelukoneen

 NÄIN OMPELET KESTOVANULAPUN

Piirrä juomalasia apuna käyttäen kartongille ympyrä. Halkaisijan voit valita oman mieltymyksesi mukaan. Omissani on 8 cm.




Leikkaa valitsemistasi kankaista kaavalla ympyröitä 2x niin monta kuin haluat vanulappuja tehdä. Omiini valitsin toiselle puolelle trikoota ja toiselle puuvillavelouria. Kun olet leikannut kaikki kappaleet niin ompele ne reunoistaan yhteen joko saumurilla tai ompelukoneen siksakilla.


Päättele lopuksi langanpäät joko solmimalla tai pujottelemalla langat saumuriompeleen lomaan. Näin kestovanulaput ovat valmiit!

 Näitä voikin tehdä sitten tilkuista riippuen vaikka minkälaisia ja millaisilla väricomboilla tahansa. Kangas kannattaa valita kuitenkin niin, että laput pystyy pesemään 60 asteessa. Meikkitahrat eivät ihan matalassa lämpötilassa puhdistu. Näihin voi kierrättää mainiosti vaikka vanhat froteepyyhkeet. Näppärä tekaisee näille vielä säilytys/pesupussin vaikka vanhasta valoverhosta.

P.S. Samalla tekniikalla voi tehdä vaikka kestotiskirättejä tai -talouspaperia :) 


Mukavaa lauantaita sinulle!


Kiva kun kävit ♥





4 kommenttia

  1. Hyvä idea! Kierrätystä parhaimmillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä! Eikä ole vaikeita tehdä. Anni on näitä testikäyttänyt nyt reilun kuukauden ja hyvin on toiminut 😃

      Poista
  2. Kiva idea nämä kankaiset! itse olen virkannut puuvillalangasta, mutta tosiaan voi aivan hyvin tehdä kangaspaloistakin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse taas en ole niitä virkattuja tehnyt vaikka tarkoitus on ollut niitäkin kokeilla 😊

      Poista