Luukku 9 | Korvakoruja

Pitemmittä puheitta, tänään tehdään lahjaksi Korvakoruja
Tekniikoita on monia, enkä kaikkia edes tiedä, mutta nyt käytetään nahkaa, Fimo-massaa sekä valmiita huopapalloja. 


NÄITÄ TARVITSET

  • nahkaa, tekonahkakin käy
  • Fimo- massaa
  • valmiita huopapalloja
  • korvakorukoukkuja ja korupiikkejä
  • pihdit

NAHKAKORVIKSET


Leikkaa nahasta haluamasi muoto. Halusin sulkakorvikset, joten vapaalla kädellä leikkelin nahanpalat sulan muotoon. Ompelin keskelle vielä suoran koneompeleen. Helmet on kierrätetty vanhasta kaulakorusta, samoin suurin osa lenkeistä. Ainoastaan koukut ostin uutena. Teinpä vielä pahvin johon korvikset saa kiinni ja koristelin sen leimaamalla. Aika näpräämistähän tuo lenkkien taivuttelu ja kiinnitys on, mutta lopputulos oli aika palkitseva.

FIMO -KARKKIKORUT

Fimo -massasta en aiemmin ollut mitään askarrellut, mutta olin ihastellut siitä tehtyjä karkkikoruja jo tovin. Niinpä päätin kokeilla kuinka vaikeaa se olisi. No ei ollut. Jos olet joskus muovaillut niin lastenleikkiähän se oli. Vaikein osuus oli keksiä mitkä ideat toteuttaisi! 

Marraskuisella Helsingin reissulla ostin Suomalaisesta Fimo massamuotit, joten niitä oli päästävä kokeilemaan. Tein muutamat korvikset piparin muotoon. Toiset kuorrutin vaaleanpunaisella.

Sitten kokeilin kierteitä. Kolmesta väristä pyörittelin tangot, jotka laitoin vierekkäin ja väänsin kierteelle. Sitten leikkasin pötköstä tasapituisia palasia ja vähän fiksausta vielä kierteisiin.
Teinpä vielä salmiakin muotoisetkin. 

Sitten koukut paikalleen ja korut uuniin paketin ohjeen mukaisesti 110 asteeseen 30 minuutiksi. Paistolämpötila ja -aika olivat ehdottomat.




HUOPAKORVIKSET

Jo viime vuonna ostin paikallisesta käsityöliikkeestä huovutettuja palleroita pelkästään niiden söpöyden takia. Nyt tein niistä muutamat korvakorut pukinkonttiin. 

Näiden ohje on erittäin simppeli. Tuikkaat korupiikin pallerosta läpi, katkaiset ylimääräisen piikin pois ja taivutat sen lenkiksi. Lenkkiin kiinnität korvakorukoukun ja korvis on valmis! 



RENGASKORVIKSET

Löysin jemmasta vielä korvakorurenkaat ja solmeilin niihin satiininauhanpätkiä. Kokeilin pujottaa niihin myös helmiä. Ihan kivan näköisiä molemmat. Satiininauhat voisi korvata myös nahkasuikaleilla. Herkuttelin myös ajatuksella, että solmeilisi makrameeta näihin renkaisiin. Ei vain ollut sopivaa lankaa siihen tällä hetkellä. 




Korutarvikkeita on hyvin varustelluissa askartelukaupoissa vaikka mitä ja ihan marketistakin löytyy perustarvikkeita, koukkuja ym. Jos innostut enemmän niin nettikauppojen valikoimat ovat valtavia. Sieltä löytyy kyllä jokaiselle harrastajalle sopivat tarvikkeet. 

Tähän loppuun pieni varoituksen sana: tämä koruilu on varsin koukuttavaa puuhaa! 

Kiitos kun kävit ♥

P.S. Eilisessä luukussa on arvonta, johon on tämä viikko aikaa osallistua! 




2 kommenttia

  1. Ihania korviksia! En yhtään ihmettele että tuohon koruiluun jää koukkuun:) Leppoisaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kyllä kokeilla tehdä enemmänkin. Fimo-massa kiehtoo erityisesti:) Mukavaa alkuviikkoa sinullekin!

      Poista