Capsule Wardrobe osa 1 - kapselipuvusto

Tasaisin väliajoin tulee mietittyä oman vaatekaapin toimivuutta ja lähinnä sen toimimattomuutta. Vaatetangot ja kaapit kyllä pursuilee vaatetta, mutta kun jonnekin pitäisi lähteä niin ei olekaan mitään päälle pantavaa. Tai löytyy joko ylä- tai alaosa ja sille ei sitten paria. Kuulostaako yhtään tutulta? 

Jo useampi vuosi sitten tutustuin termiin capsule wardrobe, tutummin kapselipuvusto. Se on minimiin karsittu vaatekaappi, jossa on kuitenkin kaikki tärkeä. 
Puvustoon valitaan 30-40 vaatekappaletta, mukaanlukien kengät ja takit. Värejä on kolme tai neljä. 

Kapselipuvuston idea on siinä, että kaiken tulee olla yhdistettävissä keskenään. Puvuston runko muodostuu perusvaatteista, enemmän klassisista kuin viimeisen trendin mukaisista. Tätä täydennetään sitten kauteen sopivilla asusteilla ja  vaatteilla esim. kesällä kevyillä, kuosillisilla topeilla Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaappisi menisi kertaheitolla uusiksi ja kaikki nykyiset vaatteesi saisivat lähteä. 

kuva Pinterest


Miksi kapselipuvusto?

Rahaa säästyy. Ostaminen helpottuu kun tiedät mitä tarvitset. Samalla virheostot vähenee.

Stressitaso laskee. Ei enää vaatekriisejä, ei viimehetken paniikkia "mulla ei ole mitään päällepantavaa!". Kaikki vaatteet sopivat keskenään yhteen, joten aina löytyy toimiva asukokonaisuus.

Tyyli selkeytyy. Turhat tyylirönsyt poistuu ja jäljelle jää ydintyyli, se kuka Sinä olet.

Aikaa säästyy. Ei valinnanvaikeuksia shoppaillessa tai kotona vaatteita valitessa.

Pukeudut paremmin. Vaatteet istuvat, ovat hyväkuntoisia ja löydät aina yhteensopivan asukokonaisuuden. Vaatteiden yhdisteleminen on helpompaa ja sinulla on monipuolinen puvusto.

Helpottaa vaatehuoltoa. Vähemmän vaatteita = vähemmän pyykkiä. Myös tekstiilipölyn määrä vähenee.

Itsevarmuutesi lisääntyy. Vaatteilla viestimme keitä olemme ja miten haluamme muiden näkevän meidät. Oikeissa ja istuvissa vaatteissa olo on itsevarmempi. Voit keskittyä olennaiseen kun ei tarvitse miettiä, että onko vaate liian tiukka tai pääntie liian iso.

Paremmat aamut. Aamut ovat tärkeitä, sillä se miten päiväsi alkaa vaikuttaa koko päivään. Kun avaat vaatekaapin niin syliin ei enää vyöry vaatteita vaan kaappi on selkeä ja järjestyksessä.

Eikö kuulostakin mukavalta? Tarkoitus olisi nyt lähteä toteuttamaan tätä omassa elämässäni. Katsotaan miten mun käy :)

Seuraavassa postauksessa kerron kuinka puvustoa lähdetään kokoamaan. Pysy kuulolla, mikäli kiinnostaa :)














6 kommenttia

  1. Mulla on varmaan ikuinen vaatekaappi järjestykseen -projekti :D ja olisi todellakin ihanaa että olisi jokin capsule wardrobe -tyyppinen järjestys! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä ollut jo pari vuotta ja nyt ajattelin viimeinkin tehdä asialle jotain. Katsotaan miten onnistuu :)

      Poista
  2. Sama meininki on täälläkin! Kiva seurata, miten saat homman toimimaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva, että samanlaiset jutut sulla menossa! Voidaan jakaa sitten kokemuksia asiasta :)Ja hyvät vinkit on kyllä tervetulleita aina.

      Poista
  3. Kyllä tuollainen suunnitelma pitäisi olla. Kaapit pursuaa vaatteita, mutta todellakin joskus tuntuu, ettei ole mitään päällepantavaa. Mielenkiinnolla odotan jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan kunhan saan suunnitelman tehtyä, että kuinka hyvin saan pysyttyä siinä. Mieli kun on muuttuvainen ainakin mulla...:)

      Poista