Käsityövuosi 2020 - suunnitelmat

Uutta käsityövuotta alkaa olla jo kohta kuukausi takanapäin ja ajattelin vähän kirjata suunnitelmia ja toiveita tälle vuodelle. Voi sitten vuoden lopussa summata mitä tuli tehtyä ja mitkä suunnitelmat jäivät suunnittelun asteelle!

TO DO:

ANNILLE HOUSUT
Tytär pyysi, että tekisin hänelle housut omien mittojen mukaan. Siinäpä onkin mukavasti haastetta kun ei tuota kuosittelua ole juurikaan sitten kouluaikojen tullut tehtyä. Haaveissa toki ollut viimeaikoina useastikin, joten tässäpä pääsee sitäkin treenaamaan. Täytyy varmaan puhallella koulukirjoista pölyt pois ja ryhtyä opiskelemaan :) 

PITKÄ COLLEGETAKKI ITSELLE
Tästä olen haaveillut koko viime syksyn, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi tehdä. Heti kun näin Ommellisen Rentoilutakin ihastuin siihen ihan satasella! Ellen olisi pihi, olisin voinut tilata valmiin, mutta ajatus on kuitenkin tehdä vastaavanlainen ihan itse. Jujunan Summer Night olisi tähän täydellinen kaavavalinta, mutta pituutta lisäisin reilusti niin, että se ulottuisi ainakin puoleen pohkeeseen kuten esikuvansa. 



OSLO PIPO
Myöhäisheränneenä tälle pipo mallillekin sytyin vasta kun kuumin buumi lienee jo hieman laantunut. Malli vaan on kaikessa yksinkertaisuudessaan KAUNIS. Näitä kun neuloisi monessa eri värissä niin olisi sitten joka tilanteeseen sopiva. Plussaa vielä sekin, että malli on unisex. Vaikka pipottaisi koko perheen! 


UFO NEULETAKKI VALMIIKSI
Toissa kesänä aloitin puuvillalangasta neulomaan itselle neuletakkia .Takakappale sekä suurin osa toisesta etukappaleesta olisi valmiina, mutta innostus lopahti. Nyt jos jatkaisi niin tämän voisi saada jo keväällä käyttöön. Malli on kaunis ja värikin ihan lemppari! 



LAPASET
Elämäni ensimmäiset ja ainoat lapaset olen neulonut kuudennella luokalla. Niistä tuli ihan eriparit ja kesti valmistua iäisyys. Nyt vasta on herännyt ajatus, että opettelisin uudestaan. Laitan sen tänne To do-listalle, ettei se vaan jäisi taas ajatuksen tasolle. 



WANT TO DO: 

VIRKATTUJA TISKIRÄTTEJÄ
Näiden tekemisestäkin olen haaveillut kauan. Virkkuukoukku ja minä ei olla ihan parhaita ystäviä, suhteemme on ehkä tuttavuusasteella, joten  tähän voisi vähän panostaakin. Prinsessajuttu-blogin Miran tiskirätit on suorastaan herkullisen näköisiä ja värisiä! Lisäksi blogissa on ohjeet kuuteen erilaiseen tiskirättiin ja näin äkkivilkaisulla ohje vaikutti jopa meikäläisellekin ihan ymmärrettävältä. 
Ja eikun lankaostoksille... :) 



TREENIVAATTEET ITSELLE
Ostin treenivaatteiden pdf-kaavat Ki-ba-doolta joulukuussa ja kovasti tekisi mieli kokeilla tehdä itselle trikoot ja pusero. Jospa treenaaminenkin tuntuisi mielekkäämmältä itsetehdyissä vermeissä?
Kankaitakin näihin saa jo aika kivasti monesta nettikangaskaupasta. 



KÄSITYÖMESSUT
Tämä on ollut haaveena ja jonkin vuoden ja ehkäpä tänä vuonna olisi jo aika toteuttaa tämä messuhaave. Nyt en tarkoita mitään pieniä paikallisia messuja, sillä ne on nähty ja koettu. Nyt puhutaan The Messuista eli Tampereen Suomen Kädentaidot -messuista 13.-15.11.2020. Tänne lähdettäisiin käsityöystävän kanssa kahdestaan :) 

MAKRAMEE SEINÄVAATE
Tähänkin "trendiin" olen vasta viime aikoina alkanut lämmetä ja tätä on kyllä ihan pakko jo kokeilla. Instagramissa vastaan on tullut toinen toistaan kauniimpia toteutuksia ja tytär omalle seinälleen ehti tällaisen jo tilata viime vuoden puolella. Silloin en vaan ehtinyt sitä toteuttaa, mutta ehkäpä nyt olisi sen aika. Kepakkokin on ollut valmiina jo viime syksystä saakka kun sen yhdeltä metsäreissulta mukaani poimin :) 

Olisihan näitä haaveita vaikka mitä ja joka päivä mieleen putkahtaa jotain uutta, mutta lähdetäänpä näillä liikkeelle ja täydennellään sitten vuoden mittaan :) 
Vielä yksi työpäivä ja sitten pääsee viikonlopun viettoon. Ehkäpä pääsisi aloittelemaan jo jotain tältä listaltakin. 
 
Miltä sinun listasi näyttää?  

Mukavaa viikonloppua sinulle! 




 

10 kommenttia

  1. Hienoja suunnitelmia ihan kaikki. Noista tulee varmasti tosi mieluisia ja käyttökelpoisia. Oslopipoa en ole itsekään tehnyt, vaikka monta kertaa olen meinannut. Isoja suunnitelmia ei ole. Lankoja on tullut hamstrattua ihan liikaa, useampi koristetyynykangas ostettua jo viime kesänä, pari hamekangasta odottaa myös. Mutta jotenkin on taas into vähän hakusessa. Virkkuukoukkua olen pitkästä aikaa pyöritellyt, josko jotain virkkaisi. En vaan vielä tiedä, mitä:)
    Mutta käsityömessuille Tampereelle yritän päästä minäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman intoa ei oikein tahdo mistään tulla mitään ainakaan itsellä. Kyllä se jonkinlaisen sykäyksen jostain tarvitsee. Tänään meillä paistaa aurinko ja siitä innostuneena leivoin jo tiikerikakun aamulla. Leivonta ei kuulu mun rutiineihin milläänlailla, mutta nyt teki mieli tuota tiikerikakkua :) Tarkoitus olisi vielä vähän ommellakin tänään.

      Poista
  2. Mun tavoitteet onkin varmaan aika lailla Neulebingossa vaikka saattaahan sitä tulla matkan varrella lisää juttuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun neulebingo näyttikin todella kivalta! Ja ihan varmasti tulee matkan varrella lisää tekemistä =D

      Poista
  3. Kivoja suunnitelmia!
    Oslo-pipoja olen neulonut jo useamman, mutta uuden toppatakin myötä mietteissä jälleen uusi. Että suosittelen. ♥
    Myös minun ompelusuunnitelmiin voisi sopia tuo huppari, sillä siinä on kivat leikkaukset. Voisi käyttää pienempiäkin kangasjämiä hyödyksi... Pitääpä tutustua kaavaan tarkemmin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin katsomassa miten ihania pipoja olet neulonut. Siitä innostuin itsekin, joten kiitos kipinästä =D

      Poista
  4. Kiva laittaa ylös suunnitelmia. Minullakin on ollut to do -listan teko mielessä, mutta alkuvuosi meni sairastaessa ja alan nyt vasta päästä tolpilleni. Minullakin on Oslo Hat nyt listalla! Myöhässä minäkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti olo alkaa jo olla parempi! Onneksi tuo Oslo Hat on niin ajaton malli, ettei haittaa vaikka ei aivan ajassa ollakaan :)

      Poista
  5. Kivoja suunnitelmia. Tuo Oslo-pipo tuntuisi minun jutultani. Mitään ihme suunnitelmia en ole tehnyt. Menen ihan fiiliksellä. Yksi neulemekko kyllä kiinnostaisi tehdä, mutta jää nähtäväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fiiliksellä on aina hyvä mennä 😊 eipähän tule asetettua mitään paineita vaan tekee jos siltä tuntuu👍🏼

      Poista