Makramee seinävaate

Tämän vuoden käsityötavoitteista yksi oli tehdä jotain makrame-tekniikalla. Tytär on jo jonkin aikaa puhunut, että haluaisi seinälleen makrame-seinävaatteen ja että voisinko tehdä sen hänelle. Niinpä tässä Kärkkäisellä käydessä ostin viimeinkin kerän moppilankaa. Vaihtoehtoja oli monia, mutta tämän ollessa tarjouksessa, päätös oli yllättävän helppo :)


Lankavan Chunkymop on paksu, löysäkierteinen ja narumainen Eko-puuvillalanka. Eko tulee siitä, että se on valmistettu kierrätyspuuvillasta. Langan paksuus on 4 mm ja löysän kierteen ansiosta se hapsuttuu kauniisti. Väriksi valikoitui tuollainen luonnonvalkoisen ja beigen välimuoto.

Seuraavaksi selailin netistä ohjetta seinävaatteeseen. Olin ostanut jo valmiiksi Koukussa -lehden, jossa oli kuvalliset ohjeet perussolmuista. Siitä oli hyvä opetella niitä tekemään. Youtubesta löytyi sitten video-ohje nättiin seinävaatteeseen, jota lähdin kokeilemaan.


Keppi, johon työtä aloitin tekemään on tuollaista sormenvahvuista rimaa, joka katkaistiin oikeaan mittaan ja jonka tytär sävytti vielä spriipetsillä halutun väriseksi. Seuraavaksi katkoin 16 kappaletta 180cm pituisia lankoja ja lähdin solmimaan. Videolla opastettiin  työ vaihe vaiheelta, joten tätä oli aika helppo tehdä.


Ainoa ongelmakohta oli kun piti tehdä kohosolmuja oikealta vasemmalle. Millään en tahtonut saada sitä onnistumaan kun en vaan tajunnut. Onneksi lopulta homma aukeni kun olin videota tuijottanut tarpeeksi kauan ja samalla harjoitellut solmun tekemistä. Kyllä sitä vaan tekemällä oppii!

Käsialassa olisi ollut vähän korjattavaa, sillä tehdessä sitä  pystyy hyvin säätelemään. Huomasin sen sitten kun tein jo toista työtä. Tyttö oli kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen eikä antanut mun alkaa sitä enää purkamaan ja korjaamaan.


Kuten kuvasta näkyy niin vähän tasaisempaa olisi voinut olla, mutta tällainen siitä nyt sitten tuli. Yllättävänkin helppoa ja todella koukuttavaa! Sunnuntai-iltapäivällä tähän meni aikaa ehkä kolmisen tuntia. Tämän valmistuttua piti laittaa heti toinen alulle!

Mieli tekee opetella lisää, sillä ohjeita ja malleja näihin on aika hyvin saatavilla. Kun tekniikka ja solmut on hallussa niin aika helppo on suunnitella myös ihan omia malleja. Ja lankoja löytyy vaikka minkälaisia ja -värisiä!

Onko makramee sinulle tuttu tekniikka? Mitä kaikkea olet tehnyt?

Viikon päästä alkaa talviloma ja silloin on tarkoitus tehdä kaikkea kivaa, myös käsitöitä. Meille tuli talvikin takaisin, joten ehkä  ehtisi vielä hiihtämäänkin. Nyt kuitenkin lähden katsomaan Mestaritekijä -ohjelmaa.

Mukavaa loppuviikkoa Sinulle! 





4 kommenttia

  1. Onpa hieno! Itsekin olen haaveillut makrameista viime aikoinamutta en ole vielä rohjennut tekemään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤️ Kauan kesti mullakin aloittaa, mutta kannatti kyllä! Rohkeasti vaan!

      Poista
  2. Tulipa kaunis :) Kyllä olen tehnyt makrameeta. Kolme samanlaista seinävaatetta ja sitten yhdet korvikset. Se on kyllä koukuttavaa :) Mukavaa lomaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤️ Korviksia itsekin ajattelin kokeilla seuraavaksi, mutta tuo lanka on vähän liian paksua. Pitää hankkia sopivampaa. 😊

      Poista