#kasvomaskitalkoot

 Heinäkuulla ystäväni kysäisi, että tekisinkö parit festarimaskit hänelle ja hänen serkulleen? No ilman muuta olin valmis! Tarkoitukseni oli ollut jo keväästä asti kokeilla muutamaa mallia, mutta en ollut ehtinyt. Nyt tuli hyvä syy harjoitella maskin ompelua. 

Omaa silmää miellyttänyt malli ja ohje siihen löytyi Naisten Valmiusliito Ry:n sivuilta. Sama löytyy myös Marttojen sivulta. Kaavan saat myös tuolta tulostettua näppärästi! 

 


 

Vähän muokkailin kaavaa ja tein kuminauhatkin kiinteänä tuohon sivuille. Lisäksi istuvuuden parantamiseksi laitoin laskokset sivuille. 

Käytin pelkästään puuvillakankaita ja tilkkulaatikosta löytyikin festareille sopivaa, aika pirtsakkaa kangasta! Tein myös toiset vähän hillitymmät maskit, jotta voi valita vähän fiiliksenkin mukaan. Vaikka asia onkin vakava, niin eihän maskien tarvitse tylsiä olla! 

 


 

Ihan paras palaute tekijälle on tietysti kuva, jossa tuote on käytössä. Niin tässäkin tapauksessa. Serkukset lähettivät festaritunnelmista kuvat molemmista maskeista. Näistä välittyi niin kiva tunnelma, että Naisten Valmiusliitto Ry pyysi lupaa käyttää näitä kuvia omassa mainonnassaan. Ja tottahan lupa annettiin! 

 



Samalla kaavalla tein sitten myös pääkaupunkiseudulla asuvalle pojalleni maskeja junamatkoja varten. Vaikka meidän kaupungissa ei tartuntatapauksia ole, ainakaan tilastoihin päässeitä, niin tein myös tyttärelleni ja itselleni jo varalle. Miehenkin maski on ompelua vaille valmis!



Oletko sinä jo ommellut maskeja? Olisiko vinkata hyvä laskosmaskin kaava? 



2 kommenttia

  1. Oletpa ehtinyt jo monta maskia ommella. :) Nää maskit ovat kyllä tän hetken ompeluhitti!

    VastaaPoista