Käsityöpussukka jämäkankaista x2

 Ompelutöistä tahtoo jäädä kaikenkokoisia tilkkuja ja ainakin itse tulee säästettyä ihan pienimmätkin jatkojalostusta varten. Etenkin hiuspompuloita varten minulla on jo melkoinen jemma. Viimeksi kangaskaappia siivotessa vastaan tuli kuitenkin reilumman kokoisia paloja ja lähdin miettimään niistä jonkinlaista projektia. Aika nopsaan päädyin tekemään käsityöpussukoita, sillä niitä on kiva antaa lahjaksi käsitöitä harrastaville ystäville ja tutuille. 

Ensimmäisestä pussukasta tuli aika maalaisromanttisen tyylinen; ruutukangasta yhdistettynä vesivärimäiseen kukkakankaaseen. Molemmat kankaat olen saanut äidiltäni ja ne on jämäkankaita verhoista sekä pöytäliinasta, muistaakseni. En yleensä koskaan kieltäydy, mikäli minulle tarjotaan tilkkuja... =D
Pussukassa on myös vuori, siitä ei vaan sattunut tulemaan yhtään kuvaa. Tämän voisi tehdä kyllä ilmankin, mutta kyllä vuori tuo pussukkaan ryhtiä ja siitä tulee viimeistellymmän oloinen. 

Tänne sujahtaakin mukavasti muutama lankakerä ja keskeneräinen neuletyö! Toisesta pussukasta tulikin sitten ihan vastakohta. Tähän käytin papukaija-aiheista puuvillakangasta sekä mustaa keinonahkaa. Jälkimmäinen oli entisessä elämässään mekkonen, joita ostin muutama vuosi sitten alennusmyynnistä muutaman euron kappalehintaan. Silloin oli jo ajatuksena hyödyntää materiaali laukkuihin. 
Kuvauspäivänä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja heitti sälekaihdinten läpi aika viidakkomaisen tunnelman. Sopi erittäin hyvin teemaan! 

Mekossa oli päällitikatut saumat keskellä edessä ja hyödynsin ne sekä pohjakappaleessa, että nyörikujassa. Kiristysnauhaksi laitoin kirkkaanpunaista nyöriä, joka oli mielestäni ainoa oikea väri tähän. Tässäkin pussukassa on vuori.Kaava on simppeli, mutta kankaita yhdistelemällä ja nauhoja ym. lisäämällä saat pussukasta rajattomasti erilaisia variaatioita. Tämä on suhteellisen nopsa tehdä ja vaikka useampi sarjana yhdellä kertaa. 


Ei kommentteja