Ranskanpastillisukkia

 Vuoden 2021 toisiin villasukkiin valikoitui aika hempeitä värejä. Pitkästä aikaa oli mukava neuloa paksummasta langasta ja niinpä ostin näitä Novitan Simeoni -kausilankoja kun edullisia olivat. Raidallisia sukkia olen aika vähän neulonut ja näistä oli suunnitelmissa sellaiset tehdä.

 

Väreihin lisäsin vielä Sockin pistaasinvihreän kun se näytti hyvin joukkoon sopivan. Päädyin tekemään leveää tasaraitaa aina 10 kerrosta/väri. Resori 2o, 2n ja kantapää perinteinen vahvistettu. Kärjessä leveä nauhakavennus.

 


 

Sukista tuli aika karkit, joten nimesin nämä Ranskanpastilleiksi. Innostuin väreistä niin, että perään piti tehdä toisetkin samalla värityksellä. Muutoin näistä tuli ihan erilaiset malliltaan. 

Raidat eivät olekaan enää tasaraitaa vaan jokainen vähän eri levyinen. Varren joustinneule on 3o, 1n.  Joustin jatkuu myös jalkaterän päällä samanlaisena. Näihin sukkiin neuloin tiimalasikantapään ja kärjen kavennus on sädekavennus.

 


 

Näillä väreillä voisi varioida vaikka minkälaisia raitasukkia vaihtelemalla vain raitojen leveyksiä. Lankaakin vielä jäi, joten tämä sukkaperhe saattaa vielä jonain päivänä täydentyä muutamalla uudella mallilla :)

4 kommenttia

 1. Nämä ovat kyllä kivat värit, inspiroiduin silloin taannoin näistä niin paljon että piti itsekin tehdä näillä väreillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun sukat olikin kivat ja kun vihreä on mun lempiväri niin siksikin tykkäsin niistä niin paljon ♥

   Poista
 2. Tosi nättejä ja ranskanpastillit ovat muutenkin herkullisia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ ranskanpastilleja voisi syödä koko pussillisen kerralla, niin hyviä ne ovat!

   Poista