Tähtihuppari Jujunan kaavalla

Pikkuhiljaa alkaa ompeluinnostus taas nostaa päätään. Osuutta asiaan taitaa hyvin vahvasti olla eräällä aiheeseen liittyvällä ohjelmalla. Sain nimittäin juuri päätökseen The Great British Sewing Bee -sarjan ja voi mikä herkku se olikaan! Jos et vielä ole katsonut niin nyt hopihopi Yle Areenasta etsimään! Löytyy nimellä Suuri ompelukisa. Ohjelma muistutti taas siitä, että voisi olla rohkeampi, ennakkoluulottomampi ja uskoa omaan tekemiseensä enemmän. 

Ohjelman jäljiltä mielessä on jo monta suunnitelmaa kangasvarastojeni pienentämiseksi. Tämä tähtihuppari valmistui kuitenkin ennen tätä inspiroitumista. 

Ehkä noin vuosi sitten tilasin Saksasta Stoffmarkt Online.de kankaita, lähinnä collegea ja trikoota. Sieltä bongasin tämän tähtikuvioidun collegen ja siihen sopivan valmisresorin. Ajatuksena jo silloin oli tehdä itselle huppari.

 

Kaavaa tälle etsin useammasta lehdestä, sillä halusin löytää jonkin uuden hyvän kaavan. Vaihtoehtoja lopulta löytyi montakin. Olin kuitenkin hupparin verran varannut kangasta, joten kaavaksi valikoitui Jujunan huppumekko Suuri Käsityö 9/2020 lehdestä. Lyhensin sen vain hupparin mittaan. 

Tykkään siitä, että kankaan tähdet eivät ole ihan särmät vaan tuollaiset vintaget. Se antaa hupparille luonnetta. Valmisresorissa sattui olemaan juuri oikeat sävyt ja kultaraita piste iin päälle.Kaavaa ei tarvinnut muutoin muokata vaan se oli sellaisenaan sopiva. Usein varsinkin takakappale jää mulla vyötäröltä hieman pussille, mutta tässä se oli just hyvä. Jujunan kaavoista myös ilmainen Kuura-hupparikaava on ollut mun kurveille passeli. Tällä kaavalla täytyy kyllä tehdä tuo mekkoversiokin sekä hupulla että ilman. Tinttamarilta ennakkotilattu Ruskapioni huutelee päästä mekkoseksi, joten ompelemisiin!


Ei kommentteja