Lankavarastoni tarina

Teresa Craft Candidate -blogista haastoi kertomaan tarinan siitä miten lankavarastoni sai alkunsa. Sehän sopii hyvin näin lankalauantaina!
Pitkän aikaa lankani mahtuivat äidiltäni saatuun puiseen arkkuun. Ostin silloin tällöin etenkin tarjouksesta kivan näköisiä lankoja pääasiassa vastaisen varalle. Silloin tällöin neuloin pipon tai huivin tai jotain muuta pientä.


Muutama vuosi sitten äitini kävi läpi omia lankavarastojaan ja tarjosi minulle ylimääräisiä keriä. Enhän toki voinut kieltäytyä ja niinpä varastoni kasvoi parilla muovikassillisella. Samoihin aikoihin opettelin neulomaan villasukkia ja niitä varten täytyi tottakai ostaa sopivia lankoja. Hyödynsin Adlibriksen lankatarjouksia aika tiheään ja kiikuttelin pussikaupalla täydennyksiä varastooni. Ruokakauppa reissuilla kurvasin usein lankahyllyn kautta.


 Arkku ei enää riittänyt vaan täytyi etsiä toinen säilytysratkaisu. Niinpä täytin Ikean Kallax-hyllyn lokerot langoilla. Tuli hieman lankakauppafiilis! Toisaalta kun näki kaikki kerät yhdellä silmäyksellä oli helpompi suunnitella uusia neuletöitä.


Esikoisen muuttaessa omilleen teimme kotona huonejärjestelyitä uusiksi ja käsityöhuoneeni siirtyi. Siinä vaiheessa tarvitsin lisää säilytystilaa askartelu- ja ompelutarvikkeilleni, joten pakkasin kaikki lankakerät isoihin muovilaatikoihin. Niitä on nyt työhuoneen nurkassa tuon hyllyn korkuisesti!

Aika vähän on tarvinnut viime aikoina ostaa uusia lankoja. Olenkin pyrkinyt käyttämään nykyisiä mahdollisimman pitkälle ja vain tarpeeseen täydentänyt. Yleensä silloinkin perusvärejä kuten mustaa, harmaata ja valkoisen sävyjä. Lankalahjoituksia olen välillä saanut vieläkin ja kaikki olen kyllä ottanut vastaan. Aina niille on käyttöä löytynyt :)

Tällainen on minun lankavarastoni tarina. Millainen on sinun?

Leppoisaa lankalauantain iltaa Sinulle ja mukavia pääsiäisenpyhiä!







14 kommenttia

  1. Ihania lankoja :) Tämä haaste on kyllä kiva! Teen tämän ehdottomasti itsekin kunhan vain ehdin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Langat on ❤️😊. Jäänpä mielenkiinnolla odottamaan sun lankavaraston tarinaa!

      Poista
  2. Ihana tarina! Kiva, kun otit haasteen vastaan. On ihan totta, että tuo hylly tuo heti lankakaupan mieleen. Minustakin on ollut paljon helpompi löytää, mitä tehdä, kun on langat ollut esillä hyllyillä. Muovilaatikoissa sitten toisaalta ovat suojassa pölyltä ja kaiken maailman tuholaisiltakin! Että puolensa ja puolensa. :) Minulla on muuten myös tuon muotoinen arkku. Sain sen puuseppäkummisedältäni lahjaksi. Sinnekin olisi voinut tietysti lankoja säilöä!

    VastaaPoista
  3. Tämä oli kiva haaste, kiitos siitä! Tykkään tuosta arkusta tosi paljon. Katsoin vain, että olisi uudelleen maalaamisen tarpeessa. Siihen voisikin kokeilla kalkkimaalia kun niitä olen useampaa väriä aikoinaan hankkinut. Joo, hamstraamiseni ei rajoitu pelkästään lankoihin tai kankaisiin 🙈😂

    VastaaPoista
  4. Kiva tarina <3 En edes oikein osaa kuvailla, miten omani alkoi, mutta kassikaupalla niitä on. Mukavaa pääsiäistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Käsityöihmisille tahtoo kertyä kaikenlaista materiaalia varastoon :) Toisaalta on sitten helppo ryhtyä hommiinkin kun ei aina tarvitse kurvata kaupan kautta!

      Poista
  5. Hienosti kerrottu. Näinhän se menee, että pienistä puroista se kasvaa lankavarastokin:) Ja uusia ihanuuksia tulee koko ajan lisää, joten välillä sitä oikein unohtaa, mitä kaikkea omisdta jemmoista löytyykään. Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Välillä tekee kyllä kivoja löytöjä ihan omista varastoistakin:) Ja sekin on mukavaa kun inspis iskee ja tiedät itseltä löytyvän siihen tarvittavat langat!

      Poista
  6. Voi mikä määrä lankoja ja niin ihania värejä:) Noista sinä loihdit vaikka mitä ihanaa! Hyvää ja aurinkoista pääsiäistä♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan niitä kertynyt...=D Aika monet sukat ja pipot on tullut tehtyä, eikä vähenemisen merkkejä vielä juurikaan näy :)

      Poista
  7. Onpa sinulla siististi langat! Omani on muovilaatikoissa turvassa ötököiltä, mutta myös poissa silmistä. Se ei välttämättä ole hyvä juttu: välillä unohdan, kuinka paljon niitä on eikä lankalaihis pidä yhtään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyisin minullakin muovilaatikoissa ja se on kyllä vähän petollinen säilytystapa...😁

      Poista
  8. Ompa ihanannäköinen hylly, tosi kiva idea ja toimii täydellisesti myös sisustuselementtinä. Hienoa myös että hyödynnät vanhoja lankoja.
    Etsimme itse tällä hetkellä varastotilaa, mihin saisimme veneen mahtumaan. Puolisoni keksi uuden harrastuksen ja päätti ryhtyä remontoimaan vanhaa venettä. Ensi kesää ja venereissuja siis odotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista! Ja onnea varaston etsintään 😊 aika hieno juttu tuo veneen remontointi!

      Poista